on holid on holiday by mistake: Del Toro har tydelegvis ikkje tenkt å ta ut noko avspasering med det fyrste

05 september, 2008

Del Toro har tydelegvis ikkje tenkt å ta ut noko avspasering med det fyrste

Guillermo Del Toro står som kjend for filmatiseringa av Hobbiten for Peter Jackson, men no har det kome for ein dag at han også skal lage nye versjonar av Universal Pictures' klassiske skrekkfilmar Doctor Jekyll & Mr. Hyde og Frankenstein. Saman med Dracula stod desse filmane for ryggraden i Universal sitt skrekkabinett på 30-talet, og det var desse filmane som redefinerte karakterane til slik vi kjenner dei i dag (Boris Karloff-Frankenstein-monsteret med boltar i halsen, til dømes).

I tillegg skal han óg filmatisere Kurt Vonnegut-romanen Slaughterhouse Five, ein roman som også har vore filmatisert før, med heller labert resultat.

Alt dette skal altså gjennomførast medan draumeprosjektet hans, Into the Mountains of Madness, filmatiseringa av H.P. Lovecraft si novelle ved same namn (som, lat oss være ærlege, er det vi alle eigentleg ventar på) lét venta på seg. Det er rett og slett irriterande at mannen tek på seg så mykje på bekostning av Mountains, men så er det nettopp for å få lov til å lage Mountains at han tek på seg desse typiske prestisjeprosjekta, så vi får berre sukke, sette oss godt til rette, og vente nokre år til.

For øvrig: Er det berre meg som tykkjer Del Toro kanskje ikkje er riktig mann for å filmatisere... Vonnegut?


(Eigentleg skreiv eg berre denne posten for å få med sistnevnte, for å reklamere for Absalong sitt H.P. Lovecraft-foredrag 15. September, som du kan lese meir om her.

Og, ja, for å slenge ved denne Youtube-videoen av komikar Frank Caliendo. Den er relevant, æresord!)
Etiketter: , , ,