on holid on holiday by mistake: Meir OMFG! Moffat tek over Doctor Who!

20 mai, 2008

Meir OMFG! Moffat tek over Doctor Who!

Då er det offisielt, etter mange månadar med spekulering og rykter: Russel T. Davies, mannen som brakte "Doctor Who" attende frå sitt nesten 15-år lange hiatus (eller ni, om ein reknar med filmen) går av som showrunner neste sesong, og gjev fakkelen vidare til ingen ringare enn Steven Moffat.

Moffat har sidan serien gjenoppstod vore hylla som den beste Who-forfattaren, inkludert av Davies sjølv, som hevdar at han tuklar med alle manus han får inn, gjerne med fullstendige omskrivningar - unnteke Moffat sine manus. Og i sanning er Moffat-episodane fleire divisjonar over resten av Who-forfattarane, noko denne sesongen med sine merkeleg keisame episodar (men framleis moro) kan vitne om. Det er store forventingar til Moffat dobbelepisoden som kjem på BBC laurdag om to veker, og Moffat sin Doktor-episode frå førre sesong, "Blink", vann nett BAFTA (britisk Oscar) for beste TV-manus. To gongar! (Den eine ved BAFTA Cymru, den walisiske tevlinga). Det var berre å forvente; ein kunne ikkje svinge innom eit vev-forum eller ei kritikarside som tala om Doktoren, og ikkje få med seg at det var temmeleg unisont blant Doktor-sjåarar verda over at Moffat sine episodar var suverene, og nesten heva over kritikk. Utvilsamt har BBC kjend det på same måten.

Steven Moffat har ikkje berre tiltru frå BBC - han er også mannen Steven Spielberg og Peter Jackson har handplukka til å skrive manus til dei tre Tintin-filmane som er i produksjon - og det er ikkje akkurat å kimsa av.

Han har óg mange fans frå før "Doctor Who"; Her i Noreg gleda vi oss i fleire år over hans vidd med serien "Avisgjengen" etter Barne-tv. Han er mannen bak verdas beste romantiske sit-com, "Coupling" (faktisk er det dein einaste gode romantiske sit-comen i verda, så det blir litt meiningslaust å kalle den verdas beste), som gjekk på TV2, samt den grufullt gode "oppfølgjaren" til Robert Louis Stevenson sin Doctor Jekyll & Mr Hyde, "Jekyll", frå BBC i fjor. Moffat hevdar heile hans karriere har vore eit hemmeleg spel for å få denne jobben som showrunner for "Doctor Who", og at han har søkt før, men då hadde dei andre i tankane (det, og det faktum at han var sju år på tidspunktet).

Eg kan ikkje anna enn å anbefala alt mannen har rørt ved, det er reint gull. Gold, Jerry, gold! Frå eit forfattande standpunkt er Moffat det næraste eg kjem eit førebilete (min store, urealistiske draum er jo å skrive fjernsyn for BBC), og som den "Doctor Who"-fanen eg er, er dette definitivt kategorisert under OMFG (ny label herved oppretta), trass i at det nesten var venta.

(Og dei fleste har kanskje fått med seg at Miller ikkje kjem til å regissere Buck Rogers, men i sanning hadde eg berre leita etter ei orsaking til å skriva ein artikkel om Buck, så det er for såvidt greit. Dille hevdar Miller kjem til å påvirke den kreative prossessen uansett, i og med at dei er så nære vener.)

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Blogger Ørjan said...

Wooohoooo!!!!

10:09 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home