on holid on holiday by mistake: Sutter Punished, Norton Smash?

16 februar, 2008

Sutter Punished, Norton Smash?

Sidan det gjekk så bra å reboote Batman, slang som kjend Marvel seg på bølgja med ein etterlengta reboot av Hulken, som kjem til amerikanske kinoar 8. Juni i år. Denne filmen er langt tettare teikneserien enn det tragiske, førre forsøket, eller Shrek 2 som den også var kjend som, og har det overraskande stjernelaget Edward Norton, Liv Tyler og William Hurt som henhaldsvis Bruce Banner, Bettie Ross og General Ross, samt Tim Roth som bizarro-hulken Abomination. I tillegg er manuskriptet levert av ingen ringare enn Edward Norton sjølv, ein sjølverklært fan av Hulken, og han ynskjer at denne filmen skal bli grunnsteinen i eit nytt Hulken film franchise. Slahsfilm har bilete av ein promoskulptur av den nye Hulken, samt eit bilete av Shrek-versjonen til Ang Lee til samanlikning her.

Samstundes vel Marvel å reboote nok ein teikneseriehelt på film, nemleg The Punisher. Denne filmatiseringa, med Ray Stevenson (Titus Pullo i HBO/BBC-serien Rome) som Frank Castle, og Dominic West som Jigsaw (og Julie Benz frå Buffy, Dexter og den siste Rambo-installasjonen, men eg tykte det var mindre interessant å nevne). Gjensynsgleda med Dominic West er stor - eg har for lengst erklært The Wire som verdas beste tv-serie og er godt inne i 5., og diverre siste, sesong. Sjå eit kort intervju med West om filmen her.

Manusforfattar Kurt Sutter, kjend frå m.a. sitt arbeid på The Shield, har denne veka bestemt seg for å forlate produksjonen av Punisher: War Zone (premiere i September i statane) grunna ulikheiter av visjon. I bloggen sin fortel han inngåande om grunnane til at han har valgt å ta namnet sitt bort i frå krediteringsvurderingane, og korleis han tykkjer det er synd at The Puisher: War Zone ikkje blir noko anna enn ein formulaisk superheltfilm. Med tanke på at Punisher ikkje har superkrefter, hadde det jo vore artig å sjå korleis ein Punisher-film med stemninga frå The Shield kunne blitt!
Sutter har fått mange sinte reaksjonar frå nerdar, og følte for å (til dels) beklage at folk tok det ille opp når han sa at superheltfilmar er formulaiske. Eh, javel.

Etiketter: